Вівторок , 19.03.2024

Сергій Надал: «Допомога армії від Тернополя» – це підтримка громадою своїх військових на фронті

Центр системно збирає інформацію про потреби, шукає та відправляє допомогу підрозділам, де служать тернополяни.

допомога арміїДруга партія допомоги вже на фронті

Другий вантаж центру «Допомога армії від Тернополя» з допомогою до наших військових з Тернополя, зокрема й для підрозділів Тероборони, який відправили 27 червня, вже прибув на фронт. Волонтери-водії доставили вантажі на Київщину, Чернігівщину та Сумщину у місця дислокації військовослужбовців.

«Тернопільські захисники почергово отримують передачі від своїх сімей, а також військове спорядження, бронежилети, медикаменти, каремати, шини тощо з волонтерських центрів Тернополя. Усі ці вантажі довантажуємо у центрі «Допомога армії від Тернополя». На всі ці речі ми отримали запит від конкретних військових частин. Тобто працює чіткий механізм роботи: ми збираємо від керівництва військових частин, де служать тернополяни, запит на необхідні вантажі. Волонтери збирають та вантажать допомогу, а волонтери-водії доставляють її на передову. Це система роботи центру «Допомога армії від Тернополя», коли громада підтримує своїх військових на фронті», – пояснив міський голова Сергій Надал.

Мікроавтобус на передову

Вже 30 червня, з Тернополя для виконання бойових завдань нашим захисникам передано вантажний мікроавтобус.

«Тернопіль продовжує допомагати армії у боротьбі з російським загарбником. Ми передаємо ще один транспортний засіб – це вантажний мікроавтобус марки Volkswagen Transporter. Його отримують Збройні сили України, а саме підрозділ територіальної оборони Тернопільщини, який вже воює на передовій. У цій війні ніхто не залишається осторонь, використовуються всі можливі ресурси для підтримки української армії. Висловлюю щирі слова подяки за надану допомогу від підприємців, які займаються обслуговування житлового фонду міста, у придбанні цього авто, а також усім благодійникам та меценатам, від кого уже неодноразово надходила гуманітарна та військова допомога», – розповів міський голова Сергій Надал.

Нова військова форма

Цими днями у Тернопільський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки для потреб військовослужбовців ЗСУ передано ще 200 комплектів військової форми.

«Це вже не перша передача військової форми для наших захисників, яка максимально відповідає стандартам ЗСУ та запитам військових. Її пошиття забезпечено завдяки спільному фінансуванню з місцевого і обласного бюджетів, – розповів міський голова Сергій Надал.

Загалом 1200 комплектів форми заплановано пошити і передати для наших військовослужбовців.

Приносити посилки для військових у центр «Допомоги армії від Тернополя» можна уже від сьогодні, 22 червня, у центр «Допомога армії від Тернополя» (вул. Миколи Лисенка, 8-А).

Читайте також:
Сергій Надал: “Допомога армії від Тернополя” працює