Вівторок , 19.03.2024

Тернополянка посіла 4 місце у “Діамантовій лізі” з легкої атлетики

Українська спортсменка Наталія Стребкова посіла четверте місце на швецькому етапі “Діамантової ліги” з легкої атлетики.

Наталія СтребковаОкрім того у Стокгольмі Наталія Стребкова побила національний рекорд на дистанції 3000 метрів з перешкодами.

Про це інформує Федерація легкої атлетики України.

У Стокгольмі Стребкова трималася поряд з лідерами й на заключному колі вела боротьбу за третє місце з рекордсменкою Швейцарії Кьярою Шеррер. І хоч ввійти до першої трійки Наталі не вдалося (Шеррер все ж випередила її на заключних метрах дистанції), та вона змогла зробити навіть більше – побити 14-річний рекорд України. Подолавши 3000 метрів з перешкодами за 9:24.54 хв, Стребкова поліпшила попереднє досягнення Валентини Жудіної (9:27.26 хв), показане 7 червня 2008 року в Ялті, більше ніж на дві секунди.

Цікаво, що незадовго до змагань чоловік Наталі Іван Стребков виклав пост про те, як атлетка через розв’язання росією повномасштабної війни проти України змушена тренуватися під звуками сирен, ризикуючи власним життям.

Уродженка Прикарпаття Наталія Стребкова представляє Тернопільську область, раніше вона неодноразово перемагала в “Озеряні”, яка щорічно проводиться у Тернополі.

Читайте також:
Тернополянка перемогла на чемпіонаті Європи з фітнес бікіні (ФОТО)