Субота , 20.04.2024

У Тернополі палій двох автомобілів отримав умовний термін

Умовне покарання присудили у Тернополі чоловіку, що спалив торік два автомобілі у Тернополі. Винуватець розкаявся та відшкодував збитки.

авто підпалПро це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 22 лютого 2022. Фігурант справи – уродженець Росії, громадянин України, офіційно непрацюючий, розлучений, має на утриманні одну дитину, раніше не судимий.

Як вбачається із матеріалів справи, 22 листопада 2021 близько 1-ї ночі у селі Великі Гаї обвинувачений  вилив легкозаймисту суміш на Renault Kangoo та підпалив його. Таким чином, завдав потерпілому власнику авта збитків на 81300 грн.

На аналогічний злочин чоловік пішов знову за два дні. Зокрема, 24 листопада 2021 близько 22-ї години на вулиці Львівській у Тернополі вилив легкозаймисту суміш на Mercedes Benz 814D та підпалив його, а відтак завдав власнику збитків на 8411 грн. 82 коп.

Такі дії чоловіка були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 194 КК “Умисне знищення або пошкодження майна”. У суді він вину визнав, щиро розкаявся та повідомив, що повністю відшкодував завдану шкоду власникам автівок. Останні підтвердили інформацію та просили не позбавляти його волі.

Як результат розгляду – суд визнав фігуранта винуватим у вчиненні вищезгаданих злочинів та присудив йому три роки тюрми, однак на підставі ст. 75 КК звільнив від призначеного покарання, призначивши йому рік іспитового строку.

Вирок набрав законної сили 25 березня 2022.

До слова, про причини такого вчинку у вироку не зазначено. Утім, як повідомляли ЗМІ у 2021, так чоловік начебто боровся із неправильно припаркованими автівками. Загалом він підпалив дві автівки, а ще в трьох розбив скло, дзеркала.  Зокрема, як випливає із постанови суду від 17 січня 2022, він пошкодив лобове скло у Plymouth Laser  та дзеркало у Honda на території автосервісу на вул.  Протасевича. А також – заднє скло та задній габаритний ліхтар в Audi Q5 на вул. Тарнавського. За такі дії, кваліфіковані за ст. 173 КУпАП “Дрібне хуліганство”,  його було оштрафовано на 119 грн.

Ольга ПЕТРОСЮК

Читайте також по цій темі:
У Тернополі чоловік за три дні підпалив та пошкодив три автомобілі (ФОТО)