Четвер , 28.03.2024

У Тернополі водій “Мерседесу” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

штрафиЯк вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 27 січня цього року у Тернополі. Близько третьої години ночі на вулиці Танцорова працівники поліції зупинили водія автомобіля “Мерседес Бенц Віто”, який порушував правила дорожнього руху – у темну пору доби не освітлювався державний номерний знак транспортного засобу.

Водій на вимогу поліцейських зупинився, але спочатку відмовився відчинити вікно, щоб поспілкуватися з правоохоронцями. Патрульні встановили особу водія і виявилося, що у вересні минулого року він був притягнутий до відповідальності за нетверезе водіння.

Після цього кермувальник таки відчинив вікно і почав спілкуватися з поліцейськими. Під час розмови патрульний помітив у водія ознаки алкогольного сп’яніння і запропонував йому пройти огляд на місці зупинки.

Драгер показав 1,54 проміле, що майже у 8 разів більше допустимої норми. Водій сказав, що “відносно згідний” із отриманим результатом.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Мерседес Бенц Віто” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень.

Водій не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу, однак безуспішно. Отож, доведеться платити штраф.

Читайте також:
У Збаражі пенсіонер займався сутенерством