Четвер , 18.04.2024

У Тернополі водій “Тойоти” за п’яне смертельне ДТП отримав рік умовно

У Тернополі судили водія “Тойоти”, який, будучи напідпитку і перевищивши швидкість, збив пішохода на просп. Злуки у грудні 2018-го. Водію присудили рік умовно.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 1 квітня 2022 року, пише Тернополіс.

Фігурант справи – із середньою освітою, офіційно не працевлаштований, одружений, на утриманні – двоє малолітніх дітей. За інформацією тернопільських ЗМІ, яка була озвучена через кілька днів після ДТП, фігурант справи є близьким родичем колишнього високопосадовця міліції.

Як вбачається із матеріалів справи, аварія трапилась 29 грудня 2018-го року близько півночі. Тоді водій «Toyota Rav 4», будучи у нетверезому стані та рухаючись із швидкістю 82 км/год при дозволених 40, збив на нерегульованому пішохідному переході поблизу Злуки, 4А чоловіка. Той отримав масивну травму тіла із численними переломами кісток скелету та ушкодженнями внутрішніх органів, від яких помер цього ж дня в приміщенні Тернопільської обласної університетської лікарні.

Відповідно, дії водія легківки були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 286 КК, тобто порушення правил дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого.

У суді обвинувачений вину визнав, щиро розкаявся, просив вибачення. Розповів, що після аварії з не втікав,а  викликав поліцію та швидку допомогу, намагався надати першу допомогу.  Сказав, що шкодує про вчинене, потерпілим відшкодував нанесену їм моральну травму, хоча її вартість неможливо оцінити та всілякими способами їм допомагає.

Про відшкодування в повному обсязі у суді повідомив і батько загиблого. Чоловік розповів, що син працював у нічну зміну і кожного ранку дзвонив їм з дружиною, оскільки жив окремо. Однак цього ранку син не зателефонував, тож почали хвилюватись і дружина сама зателефонувала. Слухавку взяв лікар та повідомив про смерть сина. Також батько повідомив у суді про відсутність будь-яких претензій до обвинуваченого та попросив не позбавляти того волі.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до переконання про доведеність вини обвинуваченого. Він  визнав його винуватим у вчиненні злочину та присудив 5 років тюрми з позбавленням права керування на три роки, звільнив від відбування основного покарання та призначив рік іспитового строку. Вирок уже набрав законної сили.

Читайте також:
У Тернополі син генерала скоїв смертельну дорожньо-транспортну пригоду