Вівторок , 19.03.2024

У жительки Копичинців аферисти вкрали 15000 гривень

Жертвою аферистів стала жителька міста Копичинці. Зловмисники спустошили її банківський рахунок на майже 15000 гривень.

Про це сьогодні, 4 липня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Жінка розповіла правоохоронцям, що до неї зателефонував невідомий, який представився співробітником фінансової установи. Він запевнив краянку, що зловмисники намагаються спустошити її рахунок. Аби убезпечити рахунок, необхідно повідомити код, який прийшов на мобільний телефон заявниці.

Потерпіла зробила, що її попросили, однак за лічені хвилини отримала нове сповіщення про зняття грошей в розмірі 14 762 гривень. За допомогою звернулася до правоохоронців.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре наголошують місцевим мешканцям, ніколи, ні за яких обставин, не повідомляти особисті дані невідомим. Інформація щодо карткових рахунків вважається конфіденційною, нею повинні володіти лише власники електронних гаманців.

Ніколи не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, ПІН-код або CVV2-код, а також паролі, що надходять в SMS. Якщо дзвонять і уточнюють ці дані, знайте: це спроба шахрайства.

Читайте також:
У Тернополі касир банку вкрала у клієнтів 20000 доларів