Вівторок , 16.04.2024

В Озерній прощаються із загиблим воїном Сергієм Ушкевичем (ФОТО)

В Озерній сьогодні, 20 липня, зустріли тіло загиблого воїна Сергія Ушкевича.

Похорон загиблого бійця відбудеться у четвер, 21 липня, о 15.00. Про це інформує Озернянська територіальна громада.

Сергій Ушкевич загинув в бою 17 липня, не даючи клятому ворогу просунутись на Харків. Бій прийняв, перебуваючи на позиції, і не дав кроку назад перед страхом смерті.

Цього року своє день народження він зустрів захищаючи Київ. Мужньо брав участь в боях за Бучу, Ірпінь, Стоянку, Капітанівку, Ворзель, Житомирську трасу у складі 354-го полку «Десна». Побратими розповідають, що навіть мав бути нагороджений відзнакою «За мужність», але відмовився. Зі скромності вважав, що ще не час, бо так мало служив у лавах Збройних сил України.

Сергій народився 17 березня 1995 року. Вчився в Озернянській школі. Старші озернянці ніжно згадують про нього: «золота дитина». Йому навіть побратими дали військове псевдо Золотий.

Після боїв на Київщині став військовим інструктором зі стрілецької справи у 169 Навчальному Центрі «Десна» ім. князя Ярослава Мудрого. А згодом тримав рубежі на Харківському напрямку у складі 92 ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка.

Герой України від малечку любив спорт і танцювальне мистецтво. Займався брейк-дансом. Після 9-го класу навчався в Дубенському фаховому коледжі культури і мистецтв на спеціальності хореографія. Потім продовжив навчання у Київській муніципальній академії естрадного та циркового мистецтв. Став еквілібристом. Працював у столичній цирковій групі. Зі своїм творчим колективом їздив з виступами у Хорватію, Словенію, Туреччину.

З кінця минулого року хлопець готувався до чемпіонату міста Києва з боді-білдингу…

Війна… Він не злякався. Відразу став на захист України проти російського окупанта. Додому рідним говорив: «Не приїду, бо йду на тренування. Не переживайте, я в спортзал».

Сергій ще й гарно малював. Вдосконалював свій талант художника у Тернополі, коли був школярем. Залишив про себе пам’ять у малюнках для озернянської малечі. Саме він розмалював кілька дитячих павільйонів в Озернянському дитсадку…

Пам’ять про Сергія Ушкевича вічна! Він – приклад козацької мужності і героїзму. Тепер серед небесного воїнства. Серед побратимів, що віддали життя за Україну. Серед ангелів-захисників Українського народу. Позивний Золотий. Герої не вмирають!

Читайте також:
У боях на Донбасі загинув військовий з Підгаєччини Андрій Асадов