Вівторок , 19.03.2024

Як вибрати курс з перманентного макіяжу

Курси перманентного макіяжу  – чудова можливість здобути затребувану, високооплачувану та творчу професію у б’юті-індустрії.

Але щоб здобути справді якісні знання, потрібно обрати хорошого професійного викладача.

Курс перманентного макіяжу: що це та які основні техніки вивчають

Перманентний макіяж – можливість покращити свою зовнішність та підкреслити природну красу за допомогою новітніх технологій. Він виглядає натуральніше і гармонійніше, ніж класичний татуаж через особливий пігмент і глибину його впровадження в шкірний покрив (всього від 0,3 до 0,5 мм). Це забезпечує мінімальне травмування шкіри, відсутність шрамів та безболісність. Процедура виконується спеціальною голкою чи інструментом.

Основні техніки навчання перманентного макіяжу:

  • Пудрові брови. Техніка нанесення напівпрозорого розтушування пігменту для створення природних густих брів.
  • Стрілки. Промальовує чіткі або розтушовані стрілки, а також міжреснички.
  • Акварель губи. Корекція форми губ, створення чіткого контуру та більш насиченого кольору.

Курс перманентного макіяжу може включати навчання як однієї, так і всіх трьох спеціалізацій. Зазвичай програма курсу займає від двох днів, включає теорію та практичну частину. Підбираючи курси, краще зупинити свій вибір на індивідуальному навчанні. Це дорожче, але набагато ефективніше.

Як вибрати викладача

Вибираючи курси перманентного макіяжу, слід враховувати поточний рівень навичок, а також перелік процедур, яким хочеться навчитися. Якщо навчання потрібне для новачка, ідеальний вибір – повноцінний індивідуальний курс із теоретичною та практичною частиною. У цьому випадку майстер-класи та тренінги не дають належних знань та навичок.

У хороших школах перманентного макіяжу навчання починається з теорії, включаючи побудову шкіри, кольоротипи, безпеку, стерильність, анестезію та інше. Також багато курсів перманентного макіяжу включають навчання “Soft Skills”, що полегшує майбутнє спілкування з клієнтами і дозволяє знайти до них індивідуальний підхід.

Перш ніж вибрати конкретні курси перманентного макіяжу, потрібно звернути увагу на наявність у фахівців необхідної кваліфікації та акредитації. Також дуже важливо, щоб після навчання учень міг повноцінно працювати – для цього потрібне відпрацювання на кількох моделях, можливість фотографувати роботи для портфоліо та отримання сертифікату.