П’ятниця , 26.04.2024

За п’янку і за хабар: у Заліщиках водій “Жигулів” отримав два штрафи по 17000 гривень

Свіжі тернопільські новини: на Чортківщині поліцейські зупинили водія “Жигулів” через недостатньо підсвічений номерний знак.

Водій легківки виявився нетверезим і без посвідчення. Аби уникнути проблем, запропонував поліції 1000 грн.

Про це йдеться у вироку Заліщицького районного суду. Фігурант справи – із професійно-технічною освітою, не працюючий, інвалід 3 групи, розлучений, раніше не судимий в порядку ст.89 КК України.

Як випливає із матеріалів справи, 13 лютого 2022 близько 19.20 поблизу села Солоне колишнього Заліщицького, а тепер Чортківського району поліцейські зупинили “ВАЗ 2107” через недостатньо підсвічений задній номерний знак.

Під час спілкування з водієм вони запідозрили, що той може перебувати у нетверезому стані та запропонували пройти огляд на стан сп’яніння. Чоловік не відмовився, однак відразу почав пропонувати гроші за непритягнення до адмінвідповідальності.

Поліцейські відмовились, повідомили про кримінальну відповідальність за таку пропозицію, однак чоловік не зупинився та поклав у службове авто 1015 грн. Такі дії були згодом кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 369 КК, тобто пропозиція та надання неправомірної вигоди за не вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища.

Надалі фігурант справи пішов на угоду про визнання винуватості із прокуратурою, яку суд у квітні і затвердив.  Він визнав обвинуваченого винуватим  у вчиненні згадуваного злочину та присудив узгоджене покарання – 17000 гривень штрафу.

Такий же штраф присудили чоловікові і за нетверезу їзду. Так, постановою суду чоловіка визнали винуватим у вчиненні адмінправопорушення за ч.1 ст. 130 КУпАП та оштрафували на 17000 гривень.

Читайте також:
Поблизу Тернополя зіткнулися БМВ і Лада-Калина. Є травмовані