Середа , 08.05.2024

Житель Бережанщини за незаконний видобуток вапняку отримав умовний термін

Умовний термін присудили на Бережанщині чоловіку, який видобув незаконно вапняку на понад 100 тис. грн.

Про це йдеться у вироку Бережанського районного суду. Фігурант справи – одружений, освіта середня, непрацюючий, інвалід ІІІ групи, раніше не судимий.

Як випливає із матеріалів справи, 29 вересня 2021 обвинувачений попросив знайомих, які мають в користування екскаватор-навантажувач та “КАМАЗ” допомогти із заготівлею каменю для будівництва з родовища, розташованого на території Саранчуківської громади. Знайомі, які не були обізнані із злочинним умислом чоловіка, погодились.

Того ж дня видобули 3,4369 метра кубічних вапняку, який, відповідно до постанова Кабміну від 12 грудня 1994, належить до корисних копалин місцевого значення. Таким чином, обвинувачений незаконно видобув корисних копалин на 115461,30 грн, а його дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 240 КК, тобто незаконне видобування корисних копалин місцевого значення у великому розмірі.

Надалі, зокрема 21 січня 2022, чоловік пішов на угоду з прокуратурою про визнання винуватості. Її суд 10 березня і затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене покарання. Йдеться про призначенні трьох років тюрми, звільнення  від їхнього відбування на підставі ст. 75 КК та призначенні року іспитового строку. Вирок набрав законної сили.

Ольга ПЕТРОСЮК

Читайте також:
У Гримайлові спіймали продавця самогону. Що йому за це було?