П’ятниця , 26.04.2024

Дитячий трикотажний одяг – особливості, переваги та види

Дитяча шкіра особливо чутлива і вимагає підбирати одяг з такого матеріалу, який не викликає подразнення та дискомфорт у дитини.

В даний час існує велика кількість різних матеріалів для пошиття одягу, проте їх якість іноді визиває сумніви. Тому дитячий трикотаж необхідно обирати звертаючи увагу на гіпоалергенні матеріали, з яких пошитий одяг, тоді це буде найкращим варіантом для поповнення гардеробу.

Особливості дитячого одягу з трикотажної тканини

Трикотажний одяг для дітей виготовляється із спеціальної трикотажної тканини. Цей матеріал має відмінні еластичні властивості, а також високий рівень теплозахисту. Трикотаж відрізняється від звичайної тканини особливою технологією виробництва. Для виробництва дитячого трикотажу від виробника використовують систему переплетень. Від схеми переплетень відрізняють і деякі види трикотажів.

Також варто відзначити чудові теплообмінні властивості, що дуже важливо для дитячого організму. Цей матеріал добре вбирає вологу тіла, і виводить її назовні. Також він запобігає проникненню вологи та холоду у сиру та вітряну погоду.

Переваги одягу з трикотажу

Переваг трикотажу для дитячого одягу дуже багато. Крім відмінного теплозахисту та еластичних властивостей, він досить довговічний та універсальний. Дитячий одяг використовується будь-якої пори року. Влітку трикотаж виводить вологу назовні, а взимку, зберігає температуру дитячого організму. З нього виготовляють велику кількість одягу:

  • футболки та майки,
  • шорти,
  • шкарпетки,
  • сарафани,
  • спортивні костюми,
  • та багато іншого.

Також виробляються речі для новонароджених: повзунки, сорочечки, спідня білизна і так далі. Трикотажна тканина не виробляє статичну енергію, що дуже важливо для немовлят. Трикотаж досить довговічний. Дитина може носити її протягом кількох років. Він зберігає свій привабливий вигляд протягом тривалого часу, навіть після кількох прань. Дитячі речі цієї тканини можна прати, як руками, так і машинкою автомат. Варто зазначити, що для цього необхідно встановити певний режим.

Види тканин для дитячого одягу

Трикотаж для дітей можна купити в залежності від тканини, з якої він виготовляється. Їх досить багато, проте популярними, можна виділити такі:

  1. Велюр;
  2. Велсофт;
  3. Кулінарна гладь;
  4. Махра;
  5. Інтерлок.

Велюр. Теплий матеріал, який надає одягу привабливий вигляд та відчуття м’якості при дотику. Тканина відрізняється густим та м’яким ворсом з лицьового боку. Велюр на 100% складається з бавовни.

Велсфорт. Найпопулярніша тканина для виробництва. Це синтетичний матеріал, який має високий ступінь повітропроникності та теплозахисту. Велсфорт славиться повною антиалергічністю.

Кулінарна гладь. Тканину використовують переважно для дитячого одягу. Вона є статичним матеріалом, не розтяжна по довжині, м’яка та комфортна.

Махра. Є різновидом велсофту. Зберігається у собі його якості, проте відрізняється за схемою переплетень. У махрі застосовують петельний ворс.

Інтерлок. Сучасний матеріал, який має привабливий зовнішній вигляд. Він також славиться високою міцністю та зносостійкістю. Інтерлок зберігає свій привабливий вигляд після кількох прань, еластичний та повертає свої форми після розтягування.