Четвер , 25.04.2024

Міжнародна реєстрація торгової марки

Міжнародна реєстрація торгових марок – це процедура, яка вимагає особливого підходу. Для того щоб процедура пройшла успішно, необхідно знати всі вимоги, правила й умови.

торгова маркаСаме тому більшість власників звертаються за допомогою до фахівців з питань інтелектуальної власності.

Wise Group – патентно-юридичне агентство, яке по праву вважається одним із лідерів у сфері інтелектуально власності не тільки в Києві, а й по всій Україні.

Як зареєструвати ТМ на міжнародному рівні?

Одним з найефективніших методів є реєстрація торгової марки за Мадридською системою. Перевага цієї системи в тому, що нею користується досить багато держав. Саме тому ваша ТМ буде вважатися зареєстрованою одразу в декількох країнах.

Процес реєстрації схожий з національним. Необхідно подати заявку до ВОІС (Всесвітньої організації інтелектуальної власності), де буде проведено дві експертизи (формальну та кваліфікаційну). За результатами перевірок виноситься рішення про подальшу реєстрацію або ж відмову.

Проте необхідно пам’ятати, що для міжнародної реєстрації торгової марки існує обов’язкова умова – це реєстрація цього товарного знаку на національному рівні.

Якщо ж говорити про терміни реєстрації, то точну дату вам одразу назвати не зможуть, але в більшості випадків процедура міжнародної реєстрації триває від 8 до 9 місяців.

Навіщо потрібен попередній пошук?

Попередній пошук виконується ще перед подачею заявки. Ви можете виконати його самостійно або звернутися до патентного повіреного. Ми ж радимо другий варіант.

Попередній пошук потрібен для того, аби проаналізувати вже наявні зареєстровані торгові марки та порівняти їх з тією, що планують реєструвати. Якщо будуть виявлені тотожності, через які може бути винесена відмова у реєстрації, тоді ви матимете змогу заздалегідь усунути цей недолік. Зверніть увагу, що це відбувається ще до подачі заявки. У випадку, якщо ця помилка виявлена під час кваліфікаційної перевірки, велика ймовірність того, що виправити її вже не матиме можливості, тому в отриманні Свідоцтва вам просто відмовлять.

Залучати експертів необхідно тому, що вони мають доступ до закритих баз, де є інформацію про всі зареєстровані торгові марки. На жаль, власник товарного знаку не зможе самостійно виконати попередній пошук у повному обсязі.

Компанія Wise Group здійснює міжнародну реєстрацію торгової марки, у тому числі вони проводять і попередній пошук. Експерти мають досвід роботи понад 10 років і знають про всі особливості та нюанси цієї процедури. Крім того, вони не виконують шаблонних проєктів, бо один із принципів їх роботи – це індивідуальний підхід до кожного клієнта.

На офіційному сайті ви можете залишити заявку для отримання безкоштовної консультації!