Середа , 24.04.2024

На Підволочищині водій, який давав поліції хабаря, отримав 17000 гривень штрафу

17 тисяч гривень штрафу присудили на Підволочищині водію, який за 100 доларів спробував відкупитись від адмінпротоколу за п’яну їзду. Чоловік пішов на угоду з прокуратурою. 

Про це йдеться у вироку Підволочиського районного суду. Фігурант справи – уродженець села Іванівка Підволочиського району, робітник агропідприємства, одружений, з середньою спеціальною освітою, не судимий.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 20 січня 2022 року близько 23.20. Тоді обвинувачений, намагаючись уникнути відповідальності за вчинення порушення за ст. 130 КУпАП, запропонував поліцейським 100 доларів за нескладання на нього адмінпротоколу.

Таким чином, обвинувачений вчинив правопорушення за ч.1 ст.369 КК України, тобто пропозиція службовій особі неправомірної вигоди за не вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує чи надає таку вигоду, дії з використанням наданої їй влади чи службового становища.

Надалі обвинувачений пішов на угоду з прокуратурою, яку суд 18 травня і затвердив. Він визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочину та присудив узгоджене покарання – 17 тис. гривень штрафу.

Вирок набрав законної сили 18 червня. А ось рішення у справі про п’яну їзду ще немає.

Читайте також:
У Чортківському районі нетверезий водій давав поліції 8000 грн хабаря