П’ятниця , 29.03.2024

У Березовиці трішечки нетверезий водій “зловив гаву” і скоїв ДТП

Перебуваючи у стані легкого алкогольного сп’яніння водій автомобіля БМВ не зміг відреагувати на зміну дорожньої обстановки.

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Випадок трапився буквально за кілька годин до війни – 23 лютого цього року, ввечері, близько 21.00, у селі Велика Березовиця, що поблизу Тернополя, водій автомобіля БМВ проявив неуважність, не відреагував на зміну дорожньої обстановки та допустив зіткнення з автомобілем “Ніссан Ліф”, водійка якого рухалася цією ж смугою попереду і мала намір виконати лівий поворот.

Жінка зменшила швидкість та включила сигнал повороту, а водій позаду цього не вчасно не помітив – ось і відбулося зіткнення.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того винуватець зіткнення перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Водій БМВ відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки, тому огляд проводився у медичному закладі. Причому двічі. Перший раз алкотестер показав 0,87 проміле, що в 4 рази більше допустимої норми і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій не погодився з отриманим результатом. Тестування було проведено повторно. І другий результат – 0,84 проміле. Трішечки менше, але всеодно вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій БМВ свою провину визнав та щиро розкаявся у вчиненому.

Отож, дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля БМВ визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,7 проміле: у Буцневі спіймали дуже п’яного водія