Неділя , 05.05.2024

У Тернополі чоловік, який показував дітям свій статевий член, отримав два роки умовно

У Тернополі судили чоловіка, який, прийшовши додому до знайомого, демонстрував присутнім там дітям свій статевий член. Обвинуваченому присудили умовне покарання.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду.

Обвинувачений – уродженець м. Новоселиця Новоселицького району Чернівецької області, громадянина України, неодружений, тимчасово не працює, з середньо освітою.

Як випливає із матеріалів справи, випадок трапився 22 листопада 2021 року близько 13.00 години. Тоді обвинувачений пішов додому до знайомого, а коли той вийшов з кімнати, то оголився перед присутніми там неповнолітнім хлопчиком та малолітньою дівчинкою та став демонструвати свій статевий орган. Такі дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1, ч.2 ст. 156 КК, тобто вчинення розпусних дій щодо особи, яка не досягла шістнадцятирічного віку та вчинення розпусних дій щодо малолітньої особи.

У суді обвинувачений вину визнав, розкаявся, просив суворо не карати, але відмовився на підставі ст. 63 Конституції України від надання показів. Також він погодився зі всіма зібраними досудовим слідством  доказами та відмовився від їхнього дослідження у суді.

Зважаючи на це і на позицію інших учасників справи, суд їх досліджувати і не став. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищезагадних злочинів і призначив за ч.1 ст. 156 КК – 3 роки тюрми, за ч.2 ст. 156 КК – 5 років тюрми. Далі, на підставі ст. 70 КК, шляхом поглинання менш сувого покарання більш суворим, визначив остаточне покарання у вигляді 3 років тюрми та звільнив на підставі ст. 75 КК від відбування покарання, призначивши два роки іспитового строку. Вирок нещодавно набрав законної сили.

Читайте також:
В аварії поблизу Бучача травмувалися 7 осіб (ФОТО)