Понеділок , 20.05.2024

У Тернополі п’яний водій “Деу Матіза” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 10 лютого цього року у місті Тернополі. Ввечері, близько 23.45, на вулиці Степана Будного водій автомобіля “Деу Матіз”, виїжджаючи з прилеглої території, не надав переваги у русі та допустив зіткнення з автомобілем “Шкода Супер Б”, який рухався головною дорогою.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Винуватець зіткнення залишив місце події і за кілька хвилин був затриманий поліцейськими на вулиці Шептицького.

Під час спілкування виявилося, що водія “Матіза” перебуває за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився на місці зупинки. Алкотестер показав 0,67 проміле, що на 0,47 проміле вище допустимої норми і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій з отриманим результатом погодився, їхати для повторного огляду у медичний заклад відмовився. Окрім того при перевірці документів було встановлено, що водій не має права керування транспортними засобами.

На порушника склали адміністративні протоколи: за ч. 2 ст. 126 КУпАП (керування ТЗ особою, яка не має такого права), за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Водієві “Матіза” пощастило, що усі протоколи об’єднали в одну справу, а тому покарання призначили не за кожне із порушень, а лише за найбільш серйозне порушення.

Отож, дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Деу Матіз” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – 17000 гривень штрафу. Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
Поблизу Підволочиська перекинувся автомобіль. Є травмовані