П’ятниця , 26.04.2024

У Тернополі спіймали п’яного водія, але патрульні не могли визначити, хто має складати протокол

Тернопільський міськрайонний суд розглянув справу щодо водія, на якого склали протокол за нетверезу їзду.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 27 грудня 2021 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 20.00, на вулиці Миру працівники поліції зупинили водія автомобіля “Ніссан Прімера”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник у встановленому законом порядку відмовився, чим порушив п.2.5 Правил дорожнього руху.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав. Пояснив, що стосовно нього порушено процедуру складання адміністративних матеріалів, зокрема не роз’яснено йому права на захист. Крім того при затриманні на місці зупинки йому не представились, не дали можливості ознайомитися зі спірним протоколом та не роз’яснили процедуру проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння. Відтак, водій просив закрити провадження у зв’язку із не доведенням в його діях складу адмінправопорушення.

На відеозаписі, представленому у суді, видно, що патрульні поліцейські сперечаються між собою, хто має складати протокол і передають один одному нагрудну камеру.

На відео видно, що патрульний не представився, запропонував пройти огляд на стан сп’яніння, але при цьому не назвав ознак алкогольного сп’яніння.

Також суд виявив й інші недоліки у матеріалах. Отож, у підсумку Тернопільський міськрайонний суд постановив закрити справу щодо водія автомобіля “Ніссан Прімера” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У колишньому Козівському районі після ДТП загорілися “Жигулі”