Вівторок , 19.03.2024

У Тернополі встановили інноваційну сонячну енергетичну систему SmartFlower (ФОТО)

У п’ятницю, 5 серпня, у Тернополі відбулося офіційне відкриття та представлення першої в Україні встановленої інноваційної сонячної енергетичної системи Smartflower.

Під елегантним дизайном конструкції (установка схожа на величезну квітку соняха) криється надзвичайно розумна будова, повністю інтегрована з інтелектуальними функціями для поєднання ефективності та краси в одному продукті.

За інформацією прес-служби Тернопільської міської ради, реалізація проєкту у сфері зеленої енергетики відбулася завдяки співпраці ТОВ «Енерджі Інжинірингова компанія» з австрійсько-американською компанією «Smart Flower Solar» у сфері альтернативної енергетики.

Як наголосив під час відкриття міський голова Тернополя Сергій Надал, у такий складний час, як зараз – під час війни, дуже важливим є забезпечення нормального розвитку економіки країни, тому сьогодні величезна цінність – це ті компанії та інвестори, які не виводять свій капітал за кордон, а створюють інноваційні продукти і вкладають кошти тут, в Україні.

Як пояснили розробники, установка SmartFlower використовує передову робототехніку та автоматизацію для інтелектуального відстеження сонця, виробляючи до 40% більше енергії, ніж традиційні стаціонарні сонячні панелі. Крім того, щодня під час заходу сонця Smartflower автоматично складатиметься й очищатиметься, щоб підтримувати максимальне використання сонячної енергії.

Номінальна потужність сонячної системи складає 2,5 кВт, відтак за рік можна отримати від 4000 до 6200 кіловат енергії залежно від погоди і клімату. «Розумна квітка» уже стала популярною в країнах Європи і США.

Читайте також:
Настільні ігри для дітей на будь-який смак