Вівторок , 19.03.2024

У Золотниках пенсіонер їхав п’яним і заробив 17000 грн штрафу

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 20 листопада 2021 року у селі Золотники, що на Теребовлянщині. Близько 11.30 поліцейські зупинили водія автомобіля “ВАЗ 210994”, який порушував правила дорожнього руху, а саме – не був пристебнутий паском безпеки.

Під час спілкування у пенсіонера, який перебував за кермом авто, помітили явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння водій на місці зупинки відмовився. Також відмовився і проїхати у найближчий медичний заклад.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судові засідання чоловік двічі не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про їх дату, час та місце проведення. Тому з другої спроби справу розглянули за відсутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Теребовлянський районний суд постановив водій автомобіля “ВАЗ 210994” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі на Східному п’яний водій потрапив у ДТП