П’ятниця , 26.04.2024

Важливість фолієвої кислоти для жінок

Фолієва кислота РепроФолат є харчовою добавкою, необхідною для підтримки важливих функцій організму, включно з утворенням еритроцитів, синтезом і відновленням РНК та ДНК, а також для розвитку плода.

Її приймання має особливе значення для жінок, які планують зачаття чи вагітні. Отримати вітамін B9 у достатній для організму кількості можна з вітамінних добавок, які реалізує офіційний дистриб’ютор Babystart.

Навіщо жінкам потрібна фолієва кислота?

Фолієва кислота захищає плід в утробі матері від серйозних дефектів нервової трубки, які спричиняють ураження головного і спинного мозку та призводять до таких вад розвитку, як ущелина хребта й аненцефалія. Такі дефекти виникають на ранніх термінах вагітності, часто ще до того, як жінки дізнаються, що вагітні. Вони можуть призвести до інвалідності та небезпечних для життя станів.

Фолієва кислота життєво необхідна для вироблення ДНК, розвитку клітин і формування тканин. Вона відіграє важливу роль у природній здатності організму пригнічувати аномальний ріст клітин, що може бути пов’язаний із багатьма видами раку.

Важливі факти про фолієву кислоту

  • У 2/3 жінок у світі спостерігається дефіцит вітаміну B9. Щоб отримувати його в достатній кількості, потрібно щодня приймати вітамінну добавку ReproFolate.
  • До 70% випадків дефектів нервової трубки можна уникнути, якщо жінки прийматимуть 600 мкг/день вітаміну B9 за місяць до зачаття і протягом першого триместру вагітності. Оскільки половина вагітностей є незапланованими, то всі сексуально активні жінки дітородного віку повинні щодня споживати фолієву кислоту, навіть у період між вагітностями.
  • Жінка, у якої попередня вагітність протікала з дефектами нервової трубки плода, має найбільший ризик рецидиву. У такому разі лікарі можуть призначити підвищену дозу вітаміну B9 (4 мг). До групи ризику також входять жінки з інсулінозалежним діабетом, які приймають протисудомні препарати та мають ожиріння.
  • Вітамін B9 знижує ризик розвитку інсульту, серцево-судинних та онкологічних захворювань.

Фолієва кислота є водорозчинним вітаміном, а це означає, що вона повинна щоденно надходити до організму. Щоб отримати найкращі результати, офіційний дистриб’ютор Babystart рекомендує приймати вітамін B9 кожного дня. Дослідження підтверджують, що переваги добавок фолієвої кислоти втрачаються, якщо приймати їх два чи менше днів на тиждень.