Понеділок , 29.04.2024

Водій з Теребовлянщини двічі за місяць попався п’яним за кермом автомобіля

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія, який двічі впродовж місяця керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, перший факт порушення було зафіксовано 23 січня цього року у селі Варваринці, що на Теребовлянщині. Вранці, близько 10.30, працівники поліції зупинили водія автомобіля “Сеат Толедо”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на місці зупинки та у медичному закладі водій відмовився в установленому законом порядку, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водія “Сеату” склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

А 5 лютого цього року цей же водія автомобіля “Сеат Толедо” знову попався працівниками поліції у стані алкогольного сп’яніння. Зупинили його знову ж таки зранку, близько 11.00, але вже у смт. Дружба, що на Теребовлянщині.

Від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник знову відмовився і на нього склали іще один протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП. У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу.

Дослідивши матеріали, Теребовлянський районний суд постановив водія автомобіля “Сеат Толедо” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова суду набрала законної сили.

Читайте також:
У Вишнівці водій “Ауді” збив 17-річну дівчину на пішохідному переході