Вівторок , 30.04.2024

Як обрати спортивний одяг та взуття за вашою потребою?

Спортивний стиль – це напрям у моді, для якого характерні такі риси, як практичність, легкість, функціональність, свобода руху.

Традиційно його вдягають на тренування, але останнім часом спортивний одяг та взуття можна побачити скрізь. Речі у такому стилі шиються, переважно, з максимально екологічних матеріалів, взуття підбирають комфортне, з еластичною гнучкою підошвою – наприклад, ті моделі, що є у наявності на сайті https://idealsport.com.ua/.

Що відрізняє саме спортивний одяг від будь-якого іншого

Оригінальне спорядження (одяг) для спортивних тренувань повинно бути не лише гарним та яскравим, але й функціональним. Воно має відповідати таким параметрам:

  • використання як натуральних тканин – бавовна, льон, так і найсучасніших технологічних матеріалів: софт шелл, мембрани, фліс та різноманітні термотканини;
  • мати анатомічний крій, що дає комфорт та свободу рухів, проте не лежить безформно – це може бути або зовсім безшовні моделі, або з пласкими швами тощо;
  • також важливо, аби кожен елемент мав досить малу вагу та об’єм, аби не перевантажувати спортсмена;
  • для більшої міцності або зручності використовують різні вставки у стратегічно важливих місцях.

Загалом такі речі мають виконувати безліч функцій – захищати від природних негараздів, від травм, відводити піт та регулювати теплообмін, тож обирати одяг та аксесуари для спорту варто у спеціалізованих крамницях.

Як обрати спортивний одяг

Інтернет-магазин спортивного одягу ладен запропонувати десятки найменувань гарних та стильних речей. Та не всі однаково добре підійдуть. Перш за все, звичайно, потрібно орієнтуватись на той вид спорту, заради якого обирають форму, адже у кожного можуть бути певні особливості та вимоги щодо спорядження. Втім, є деякі загальні риси:

  • одяг для спорту може бути як натуральним, так і синтетичним. Раніше побутувала думка, що синтетиці немає місця у спорті, та у сучасному світі все змінилось. Застосування у  виробництві інноваційних технологій надає їм фантастичні властивості;
  • всі сучасні вироби для спорту шиються з тканини з додаванням мікроволокна, що дихає;
  • одяг для тренувань повинен бути досить вільним та забезпечувати свободу рухів;
  • також він має бути досить гігієнічним, якісно відводити вологу;
  • звичайно, не слід лишати поза увагою зовнішній вигляд форми – вона має приносити радість, тож брендовий одяг для спорту зазвичай яскравий та помітний.

Зручна та комфортна спортивна форма буде допомагати під час тренувань.

Як обрати спортивне взуття

До вибору кросівок для тренувань потрібно підходити не менш відповідально. Щоб вибрати якісне та зручне спортивне взуття, потрібно дотримуватися наступних правил:

  • воно повинно так само, як і форма, відповідати тому виду спорту, для занять яким його обирають;
  • взуття не повинно тиснути і натирати, має бути чітко перевіреного розміру та мати зручну колодку;
  • має бути виготовлено з використанням якісних натуральних матеріалів: шкіри, натуральної замші, текстилю, повинно дихати;
  • підошва взуття має легко згинатися, але витримувати удар при поштовхах та стрибках за рахунок виготовлення з якісної гуми або інших відповідних матеріалів, які мають гарні амортизаційні та зносостійкі властивості.

Підбираючи собі вдалу модель для спорту, орієнтуйтесь, перш за все, на власні відчуття – вам має бути комфортно.