П’ятниця , 26.04.2024

Як правильно обрати екран для проектора?

Якщо ви плануєте встановити в квартирі чи офісі проектор, необхідно правильно обрати екран. Важливо враховувати розміри кімнати, місце, де буде встановлено проєктор, а також наявність вільного простору.

Екран проекційний Projecta SlimScreen 139x240 см MW 10201073

Основні види сучасних проекційних екранів

Якщо у кімнаті достатньо вільної площі, тоді ви цілком упевнено можете встановлювати екрани стаціонарного типу. Вони кріпляться на стіну чи стелю, прибрати їх не можна. Якщо вам потрібен екран, який ви будете час від часу виносити з приміщення, тоді краще надати перевагу мобільним модифікаціям.

Стаціонарні настінні екрани для проектора можуть мати настільне чи стельове кріплення. Останній варіант більше підходить для кімнати з нестачею вільного простору. В момент, коли ви не користуєтесь проектором та екраном, ви просто скручуєте полотно в короб, закріплений на стелі. Саме такі екрани мають рулонну конструкцію — в коробі вони поміщаються у вигляді компактного рулону. Стаціонарні екрани відрізняються рамною конструкцією — на жорсткий каркас натягнуте полотно. Екран такого типу не можна згорнути чи перенести.

Окремої уваги заслуговують моторизовані екрани — вони оснащуються двигуном, котрий згортає чи розгортає полотно. Керування таким екраном здійснюється з вимикача чи пульта дистанційного керування.

Як правильно обрати проекційний екран?

Моторизований екран Elite Screens SK120XHW-E20

Щоби перегляд відео був комфортним, важливо правильно розрахувати розміри екрана, а точніше його формат:

  • для перегляду слайдів слід обирати формат 3:2;
  • якщо плануєте переглядати тільки фільми, тоді варто зупинитися на форматі 4:3;
  • переглядати відео в форматі 3D найкраще на екранах зі співвідношенням 2,35: 1;
  • відео з роздільною здатністю HDTV оптимально переглядати на екрані 16: 9.

Популярні бренди проекційних екранів

Якщо вам потрібні настінні екрани для проекторів, в магазині ShowTime ви легко зможете обрати модифікацію, оптимальну для вас. Одним із найвідоміших брендів є AV Screen, котрий створює якісні та функціональні екрани.

Ви маєте змогу обрати розміри і формат екрана, які точно відповідають площі кімнати.

Особливий попит мають екрани з матовим покриттям, котре гарно розсіює світло. Тому мінімізує відблиски, котрі можуть заважати продивлятися контент. Робоча область екрана має чорну окантовку, тому насиченість, контрастність та експозиція зображення підвищується в рази.

Вбудовані моторизовані екрани бренду Elite Screens будуть чудовим вибором для встановлення у вітальні чи кабінеті керівника. Керування екрана відбувається за допомогою кнопки чи пульту керування. Якщо встановити спеціальний механізм (тригер), екран можна синхронізувати з проектором. Бічні розтяжки забезпечують гарний натяг полотна.

Оптимальний проекційний екран для житлової кімнати чи конференц-залу ви завжди зможете обрати в магазині ShowTime.