П’ятниця , 26.04.2024

2,32 проміле: у Тернополі водій “Фольксвагена” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано у Тернополі. У нічну пору на вулиці Тарнавського водій автомобіля “Фольксваген Пассат” патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Фольксваген Пассат”, який порушував правила дорожнього руху – рухався крайньою лівою смугою у той час, як права смуга була вільна.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд проводився на місці зупинки. Драгер показав 2,32 проміле, що майже в 12 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій “Фольксвагена” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився з таким рішенням і подав апеляційну скаргу. Однак Апеляційний суд постанову суду першої інстанції залишив без змін.

Читайте також:
Понад два проміле: у Тернополі спіймали і покарали п’яного водія легкового авто