Вівторок , 23.04.2024

2,78 проміле: під Тернополем спіймали дуже п’яного водія “Хонди”

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, п'яний водій, новини Тернопільщини

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 20 лютого цього року у селі Підгороднє, що поблизу Тернополя. Близько 17.00 на автодорозі Стрий – Ізварине працівники поліції зупинили водія автомобіля “Хонда СR-V”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 2,78 проміле, що в 14 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Хонди” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Причини неявки не повідомив. Тому суд розглянув справу без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Хонда СR-V” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Порушник не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу – стверджував, що поліцейські не назвали ознак сп’яніння, а тому вимога проведення огляду була незаконною. Але Апеляційний суд не задовільнив скаргу і рішення суду першої інстанції залишив без змін.

Читайте також:
У Тернополі на Об’їзній п’яний водій “Ланоса” в’їхав під фуру