П’ятниця , 19.04.2024

Лікування розсічення та коагуляції тканин тварин

Ветеринарні хірургічні операції майже не відрізняються від аналогічних операцій у класичній медицині. Тому й обладнання використовується зазвичай ідентичне.

Апарат високочастотний електрохірургічний — це один із найбільш розповсюджених приладів і в класичній, і у ветеринарній медицині. Ще одна його назва — ветеринарний електрокоагулятор.

Що являє собою електрокоагулятор для ветеринарії

Такий прилад — чудовий помічник для будь-якого ветеринарного хірурга. Він використовується в процесі різання тканин і внутрішніх органів, коагуляції дрібних та великих судин. Використання анестезії під час проведення втручання може бути мінімальним. Обладнання функціонує завдяки електричному струму з високою частотою. Апарат складається з двох частин: електронний блок і педаль для ножного керування. У процесі виконання хірургічних маніпуляцій використовуються спеціальні електроди, керування якими відбувається через електрокоагулятор.

Призначення ветеринарного електрокоагулятора

Будь-яке оперативне втручання пов’язане з ризиком великої крововтрати. Апарат високочастотний електрохірургічний — чудова альтернатива затискачам і тампонам. Він полегшує роботу хірурга під час виконання операцій на органах черевної порожнини, зору та в разі травмування пацієнтів.

Основні методи електрокоагуляції

Сьогодні найчастіше застосовуються такі стандартні методи коагуляції:

  • Монополярний. Електричний струм подається на електрод, який за своєю формою нагадує олівець. Він здатен виконувати розсічення тканин без кровотечі. Зворотний контакт фіксується на тілі пацієнта. Струм проходить крізь його тканини та повертається на генератор.
  • Біполярний. Тут застосовується високочастотний струм із високою напругою. Ця технологія є травмонебезпечною. Такі прилади рекомендується застосовувати для роботи з великими судинами. Крім розсічення та запаювання судин, електрод може зварювати тканини тіла пацієнта.
  • Фульгураційний. Такий апарат ще травмонебезпечніший, якщо порівняти з біполярним типом. Принцип його дії нагадує монополярний коагулятор. За його допомогою можна зупиняти інтенсивні кровотечі, характерні для ампутації кінцівок. Цей прилад також застосовується під час операцій на таких внутрішніх органах, як печінка, селезінка, підшлункова залоза.
  • Спрей-коагуляція плазмового типу. Тут застосовується безконтактний вплив струмом для зупинення кровотечі. Струм, що має консистенцію плазми, спрямовується на тіло пацієнта з відстані 2–15 мм. Завдяки цьому вдається запобігти травмуванню та досягти високого рівня гемостатичного впливу.

Високочастотний електрохірургічний апарат НАДІЯ-4 від інтернет-магазину nadiya-4.com прослужить багато років, не втрачаючи своїх характеристик, полегшуючи роботу хірурга та рятуючи життя домашніх улюбленців.