Субота , 27.04.2024

Митрополит Епіфаній прибув на Тернопільщину з візитом

Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній 9 вересня 2022 року прибув на Тернопільщину з Першосвятительським візитом.

Мар'яна Головко та Епіфаній

Про це інформує прес-служба Тернопільської єпархії ПЦУ.

При в’їзді до Тернополя Предстоятеля помісної Української Православної Церкви зустрів архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, єпископ Одеський і Балтський Афанасій, духовенство єпархії, Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко, міський Голова Тернополя Сергій Надал, заступник голови облдержадміністрації Віктор Устенко, депутатка Тернопільської міської ради Мар‘яна Головко.

Владика Нестор та представники влади привітали Блаженнійшого Митрополита Епіфанія на Тернопільщині, піднісши Його Блаженству квіти.

Сьогодні о 9-й годині ранку Предстоятель звершить освячення іконостасу та очолить Божественну літургію в храмі на честь преподобного Іова Почаївського с. Горинка.

Програма візиту 10 вересня передбачає також відвідання Блаженнійшим Епіфанієм Шумська і Гніздичного на Збаражчині. У місцевих храмах Предстоятель звершить молебні за Україну.

У неділю, 11 вересня, о 9-й годині ранку митрополит Епіфаній звершить Літургію в храмі Різдва Пресвятої Богородиці на вул. Клима Савура в Тернополі.

Після богослужіння заплановано відвідини Блаженнійшим поранених воїнів, котрі перебувають на лікуванні в Тернополі.

Наприкінці Першосвятительського візиту на Тернопільщину митрополит Епіфаній ознайомиться з ходом будівництва кафедрального собору святих рівноапостольних Костянтина і Єлени (вул. Київська-Тарнавського) і звершить молебень за успішне завершення будівництва (початок о 15:00).

Читайте також:
Погода на Тернопільщині у вихідні: дощі та похолодання