Четвер , 28.03.2024

На Теребовлянщині п’яний водій “Ауді” заїхав у кювет і отримав штрафів на майже 40000 грн

Свіжі новини Тернопільщини: Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 1 травня цього року на автодорозі Галич – Підгайці – Сатанів. Близько другої години ночі водія автомобіля “Ауді 100” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження.

Окрім того водій перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник на місці події та у медичному закладі відмовився.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Окрім того водія “Ауді” на місці події постановою поліцейських було притягнуто до відповідальності за ч. 4 ст. 126 КУпАП (керування ТЗ особою, позбавленою такого права) і накладено на нього штраф у розмірі 20400 гривень.

Справа в тому, що у листопаді минулого року цей водій уже був притягнутий до відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП і тоді окрім штрафу його позбавили ще водійського посвідчення терміном на 1 рік.

Незважаючи на судове рішення, він знову сів за кермо і тому був притягнутий до відповідальності за ч. 4 ст. 126 КУпАП.

Повезло водієві в тому плані, що поліцейські прогавили і за другу п’яну їзду впродовж року на нього склали протокол не за ч. 2, а за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Теребовлянський районний суд розглянув матеріали справи за фактом першотравневого нетверезого ДТП, постановив водія “Ауді” визнати винним і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова суду уже набрала законної сили.

Таким чином, водій “Ауді” за вчинені порушення отримав два штрафи на загальну суму 37400 гривень.

Олена РОМАНЮК