Вівторок , 23.04.2024

На Тернопільщині “п’яного водія” замість огляду у лікарню завезли на військкомат

Гусятинський районний суд розглянув справу щодо водія, на якого склали адміністративний протокол за нетверезе керування транспортним засобом.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 27 квітня цього року у місті Хоросткові, пише Інтернет-видання Тернополіс.

Працівники поліції виявили водія автомобіля “Мазда 6”, який перебував у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’янінні проводився на місці зупинки. Драгер показав 1,34 проміле, що майже у 7 разів вище допустимої норми і це вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

На водія “Мазди” склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

У судовому засіданні водій “Мазди” своєї провини не визнав. Розповів, що того дня він перебував у знайомого, машину була припаркована на узбіччі дороги поблизу будинку. За якийсь час приїхали представники місцевої тероборони, розповіли, що до них надійшло повідомлення начебто водій “Мазди” нетверезим сів за кермо і їздив вулицями міста. Запропонували проїхати в штаб тероборони, однак власник авто відмовився.

Тероборонці викликали поліцію, яка прибула через годину. Тоді, за словами чоловіка, який притягується до відповідальності, тероборона почала вимагали вилучення транспортного засобу для своїх цілей.

Поліцейські в свою чергу запропонували водієві пройти огляд на стан сп’яніння. Чоловік спочатку відмовлявся, заявив, що автомобілем не керував, за кермом перебувала інша особа. Однак згодом погодився пройти огляд на стан сп’яніння, як громадянин, а не як водій.

З отриманим результатом 1,34 проміле категорично не погодився. Зізнався, що випив трішки шампанського, але більше, ніж 0,2 проміле це шампанське не мало б показати.

Отож, водій “Мазди” почав наполягати на повторному огляді у медичному закладі.

Поліцейські не поохочували цього. Говорили, що вже пізно (огляд у медзакладі має проводитися не пізніше, ніж за дві години з часу зупинки водія – ред.)

Потім поліцейські все ж таки повезли кермувальника на повторний огляд у медзаклад. Але у Гусятині, за словами власника “Мазди”, лікарню минули і поїхали у відділ поліції. Там перебували 15-20 хв., потім знову поїхали начебто у лікарню, але медичний заклад знову минули і зупинилися аж біля військкомату. У військкоматі поліцейські сказали черговому: “беріть його”.

Водій “Мазди” на військкоматі затримався близько 10 хвилин, отримав повістку і вийшов на вулицю, а поліцейських уже не було. Тож чоловік так і не потрапив на огляд у лікарню.

З відеозапису, долученого до матеріалів справи, вбачається, що водій “Мазди” у Хоросткові проходив огляд на стан сп’яніння, але не погодився із результатом і вимагав повторного огляду у медзакладі. Також заявляв, що не керував авто. Факту керування транспортним засобом не зафіксовано. Відео, яке б підтверджувало, що чоловік проходив повторний огляд у лікарні, відсутнє.

Отож, дослідивши матеріали справи, Гусятинський районний суд постановив закрити справу щодо водія “Мазди”, у зв’язку з відсутністю в його діях порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Житель Бучаччини давав поліцейським 100 доларів за те, щоб порвали адмінпротокол