Четвер , 28.03.2024

Поблизу Теребовлі чоловік у лісі зрізав молоде дерево і отримав за це рік умовно

Умовне покарання присудили на Теребовлянщині чоловікові, що спиляв граба на території ботанічної пам’ятки.

Про це йдеться у вироку Теребовлянського районного суду від 27 червня 2022. Фігурант справи – неодружений, не працює, не судимий.

Як випливає із матеріалів справи, випадок трапився 19 травня 2022 близько 11-ї на ділянці лісу, що належить до природно-заповідного фонду «Ботанічна пам`ятка природи місцевого значення- Зеленчанська ділянка». Тоді обвинувачений спиляв за допомогою ручної пилки граб, діаметром 8 см та довжиною 3,1 м, спричинивши державі шкоди на 227 грн.

Його дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.3 ст. 246 КК, тобто  незаконна порубка дерев, вчинена на території природно-заповідного фонду.

У суді обвинувачений вину визнав, розкаявся, погодився зі всіма зібраними доказами та відмовився від їхнього дослідження у суді. Досліджувати їх суд і не став.

Як результат розгляду справи – суд  визнав фігуранта винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив 3 роки тюрми. На підставі ст. 75 КК звільнив від їхнього відбування, призначивши рік іспитового строку. Вирок набрав законної сили 28 липня.

Читайте також:
У Тернополі судили шахрайку, яка займалася фіктивним працевлаштуванням людей