Субота , 27.04.2024

Портативний газоаналізатор вуглекислого газу: різновиди та можливості

Детектори CO2 — прилади, які призначені для визначення концентрації вуглекислого газу у повітрі.

Їх середній час відклику становить 30-35 секунд, що дозволяє швидко проінформувати про наявність великої кількості шкідливого газу. Сучасні газоаналізатори вуглекислого газу гарантують підвищену безпеку в офісних, житлових та складських приміщеннях, а також великих торгових центрах. Вони необхідні у різних медичних закладах та лабораторіях.

Переносні газоаналізатори CO2: які їх переваги варто виділити?

Детектори вуглекислого газу переносного типу відрізняються невеликими розмірами, що дає можливість завжди носити їх із собою, а також проводити вимірювання на різних локаціях. Як правило, такі прилади мають цифрову індикацію отриманих результатів. Про виявлення підвищеної концентрації вуглекислого газу у повітрі, прилади сигналізують за допомогою спеціальної світлозвукової сигналізації.

Головна сфера використання даних механізмів — обстеження замкнутого простору та різних підземних об’єктів на дефіцит кисню. Часто переносні газоаналізатори CO2 видаються кожному співробітнику підприємства, де є підвищена вірогідність накопичення підвищеної кількості вуглекислого газу у повітрі.

Стаціонарні газоаналізатори CO2: їх функціонал та відмінні особливості

Стаціонарні моделі часто називають портативними газоаналізаторами CO2. Їх головна відмінність — велика вага та розміри, що робить майже неможливим здійснення вимірювання на різних ділянках робочого простору. Такі прилади встановлюються на одному місці. До них висуваються підвищені вимоги до надійності роботи, а також точності та стабільності показань. Вони повинні витримувати підвищені навантаження, а також працювати довгий час в автономному режимі.

Деякі виробники комплектують стаціонарні апарати допоміжними механізмами: софтом для передачі отриманої інформації на ПК та датчиком сигналізації, які спрацьовують при перевищенні порогових значень концентрації.

Корисний функціонал універсальних моделей газоаналізаторів вуглекислого газу

До можливостей більш дорогих моделей виробники можуть додавати корисний функціонал, який забезпечує вимірювання деяких додаткових показників. Наприклад, такі механізми часто оснащені опцією нічного блокування або якісною підсвіткою дисплея. Це дає змогу працювати в умовах обмеженого освітлення.

Під час придбання газоаналізатора вуглекислого газу потрібно поцікавитись про наявність:

  • Функції визначення швидкості руху газу
  • Відображення поточної дати та часу
  • Датчиків вимірювання температури, тиску, а також вологості та витрат повітря
  • Регулятора гучності
  • Спеціального виносного зонда, який дає змогу оцінювати рівень забруднення у важкодоступних місцях

У інтернет-магазині Protester ви зможете придбати газоаналізатор CO2 недорого та з гарантією 1-2 роки. Ціни на такі прилади стартують приблизно від 7-8 тисяч гривень.