П’ятниця , 26.04.2024

У боях на Харківщині загинув воїн з Чорткова Василь Мармус

У боях за визволення Харківщини загинув військовий 80-ої окремої десантно-штурмової бригади Василь Мармус.

Василь Мармус

Про це сьогодні, 12 вересня, на своїй сторінці у Фейсбуці інформує Чортківська міська рада.

“Розв’язана російською федерацією жорстока кровопролитна війна продовжує забирати життя найкращих синів та доньок України. Не встигли оговтатись від непоправної втрати – загибелі чортків’янина Скуржанського Андрія, як до нашого міста надійшла чергова жахлива звістка… У боях за визволення Харківщини загинув боєць 80-ої окремою десантно-штурмової бригади Василь Мармус”. – йдеться у повідомленні.

У Василя залишились мама, батько, дружина та донечка.

“Всі, хто знав Василя, в унісон твердять, що позитивнішої та кращої людини за нього – не знають. Він завжди з азартом брався за нові справи та все доводив до кінця. Коли почалась війна, не зміг залишатись осторонь та пішов служити добровольцем”. – зазначають у міській раді Чорткова.

Василь змалку навчився любити Україну та знав ціну нашої Незалежності, адже виріс у знаній в наших краях патріотичній сім’ї. Його батько – Володимир Мармус – відомий громадсько-політичний діяч, учасник національно-визвольних змагань, член легендарної «Росохацької групи», яка в ніч на 22 січня 1973 року вивісила у Чорткові українські прапори. За це його засудили до 6 років позбавленні волі у колонії суворого режиму з наступним засланням на 5 років…

Коли у Чорткові зустрічатимуть тіло Героя та дату похорону буде повідомлено згодом.

Читайте також:
У боях на Донеччині загинув воїн зі Скали-Подільської Сергій Прокоп’юк