Четвер , 25.04.2024

У Шумську водій двічі за місяць попався нетверезим за кермом

Шумський районний суд призначив покарання для водія, який двічі впродовж місяця попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, перший факт порушення було зафіксовано 24 лютого цього року у місті Шумську. Ввечері, близько 20.30, на вул. Чирянка працівники поліції зупинили водія автомобіля “Рено Меган”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 1,69 проміле, що в 8 разів вище допустимої норми і це вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Не встиг суд розглянути справу, як цей же водій знову попався нетверезим. Другий факт порушення було зафіксовано 11 березня цього року у Шумську. Вранці, близько 07.00, на вулиці Івана Франка поліцейські зупинили водія автомобіля “Рено Меган”, який мав ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився на місці зупинки. Результат – 0,38 проміле, що лише на 0,18 проміле вище допустимої норми і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали іще один протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу.

У судовому засіданні водій свою провину визнав. Пояснив, що 24 лютого випив пляшку пива і після цього сів за кермо, а 11 березня алкогольних напоїв не вживав, але вживав їх ввечері попереднього дня. З результатом продуву алкотестера був згідний.

Дослідивши матеріали справи, Шумський районний суд постановив водія автомобіля “Рено Меган” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Теребовлі п’яний водій “Шкоди” злетів з дороги у кювет