Вівторок , 19.03.2024

У Тернополі п’яний водій “Мерседесу” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер, п'яний водій, новини Тернопільщини

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 21 січня цього року у Тернополі. Ввечері, близько 22.00, на вул. Підволочиське шосе водій легкового автомобіля “Mercedes-Benz E320” не дотримався безпечної дистанції, не врахував дорожню обстановку та допустив зіткнення з автомобілем “Тойота Пріус”, який рухався попереду.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Окрім того водій “Мерседесу” не виконав вимогу поліцейських про зупинку, яку було подано шляхом увімкнення звукового сигналу та проблискового маячка.

А також водій “Мерседесу”, як згодом виявилося, перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився на місці аварії. Драгер показав 1,68 проміле, що у 8 разів вище допустимої норми.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейського про зупинку) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Мерседесу” визнав свою провину та розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Mercedes-Benz E320” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених – а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Тернопільщині зіткнулися “Жигулі” і “Фольксваген”. Є травмовані