П’ятниця , 26.04.2024

У Тернополі судили прикарпатця, який у багажнику машини перевозив боєприпаси із Бучі

Кримінальні новини Прикарпаття: умовне покарання призначили уродженцю Франківщини, що знайшов на Київщині бойові припаси та перевозив їх, допоки не був зупинений на блокпості.

кулі

У суді чоловік сказав, що збирався віддати їх правоохоронцям за місцем проживання.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду. Обвинувачений – уродженець села Кобаки, Косівського району, Івано-Франківської області, із середньою освітою, одружений, на утриманні має малолітню доньку, не працює, раніше не судимий.

Як вбачається із обвинувального акту, 13 квітня 2022 року, перебуваючи у лісосмузі, що на об’їзді міста Бородянка Бучанського району Київської області, знайшов дерев’яні та металеві ящики з боєприпасами: 98 боєприпасів калібру 7,62, заводського виготовлення, 478 боєприпасів калібру 5,45 заводського виготовлення, 3 оборонні осколкові ручні гранати Ф-1. Переніс їх до багажника свого авто «Hyundai» модель «Santa Fe» та поїхав у напрямку Івано-Франківська.

15 квітня його зупинили на одному із блокпостів у селі Підгородне, що поблизу Тернополя, де він добровільно видав поліції наявні у нього боєприпаси.

Такі дії фігурната були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 263 КК “Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”.

У суді обвинувачений вину визнав. Розповів, що знайшов у лісосмузі боєприпаси та гранати із запалами та збирався їх здати правоохоронним органам, але хотів це зробити у поліції за місцем свого проживання.

Як результат розгляду справи судом – суд визнав його винуватим у вчиненні згадуваного злочину та присудив 3 роки тюрми. На підставі ст. 75 КК звільнив від відбування покарання, встановивши рік іспитового строку.  Вирок нещодавно набрав законної сили.

Читайте також:
Затоплення квартири сусідами: як діяти, куди звертатися