Субота , 20.04.2024

2,3 проміле: у Тернополі покарали водія, який у перший день війни напився і скоїв ДТП

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 24 лютого цього року на перехресті сіл Біла та Чистилів, що поблизу Тернополя. Вранці, близько 10.00, водій автомобіля “Ауді 80”, проявив неуважність, не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з автомобілем “Фольксваген Транспортер”, який рухався попереду.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Окрім того винуватець зіткнення перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився на місці події. Алкотестер показав результат 2,3 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судові засіданні водій “Ауді” тричі не з’явився, тому врешті решт справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Ауді 80” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Збаражчині водій “Жигулів” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу