Четвер , 18.04.2024

Катерина Осадча разом із фондом “Твоя опора” зібрали на житло для будинку сімейного типу

Телеведуча разом із фондом збирали для родини, яка взяла під опіку 10 дітей-сиріт. Їхній дім у Рубіжному згорів внаслідок обстрілів росіянами.

Катя Осадча

“Щоб вам було куди повертатися”, – цю фразу часто говорив батько великого сімейства Целухіних, прийнявши рішення залишитися у Рубіжному та оберігати їхній дім. Чоловік відмовився від евакуації разом зі своєю родиною на Івано-Франківщину. Він дуже хотів, щоби його дружині, рідній доньці та десяти дітям-сиротам, яких вони взяли під опіку, було куди повертатися після війни. Але російська агресія не знає милосердя – від чергових обстрілів загорівся будинок Целухіних, намагаючись його погасити, батько загинув.

Целухіни втратили все – і найріднішу людину, і дім. Кілька місяців вони прожили у школі, де для них облаштували прихисток. Згодом громада Івано-Франківщини виділила для будинку сімейного типу Целухіних квартиру на 44 кв.м. Але найбільша проблема цього житла була не маленька площа, а відсутність опалення!

Тож телеведуча Катерина Осадча разом із благодійним фондом “Твоя Опора” оголосили збір на 3,2 млн грн, щоб придбати нове житло для Целухіних. І їм це вдалося!

  • Ми оголошували збір на мій день народження, а завершили його на день народження мами родини, пані Ірини, – радіє Катерина Осадча. – Це важко назвати співпадінням. Я вірю, що це знак долі! Сподіваюся, що в пані Ірини легка рука. Це наш перший збір, ми будемо його продовжувати, аби у всіх дитячих будинках сімейного типу, які втратили своє житло через війну, знову воно з’явилося.

 

  • Завдяки численним донатам від українців та внескам від іноземним донорів нам здалося зібрати суму, навіть вищу запланованої. А саме – 3,4 млн грн, – каже засновниця благодійного фонду “Твоя Опора” Валерія Татарчук. – Ми прийняли рішення, що додаткових 200 тисяч додамо до нового збору, для наступного будинку сімейного типу. А на заплановані 3,2 млн придбаємо будинок для Целухіних, як і планували першочергово.

Придбати будинок на Івано-Франківщині розраховують уже найближчим часом. Мама, Ірина Целухіна, не вірить своєму щастю і дуже мріє, щоб всі її діти якомога швидше оговталися від горя, яке довелося їм пережити!

  • Я хочу стати навколішки перед кожним, хто зміг поділитися своєю частинкою у цей скрутний час, – не стримує емоцій Ірина Целухіна. – Колись мій чоловік казав, що у мене легка рука. Якщо починаю щось, то обов”язково закінчу. Тому будемо сподіватися, що цей початок дійсно допоможе таким родинам, як наша, знайти свої будинки. Віднайти свій куточок, де вони могли б почуватися у безпеці, і діти трохи забули б ті жахіття, які їм довелося пережити.

Спільний проект Катерини Осадчої та БФ “Твоя Опора” “Дім для дітей” продовжуватиметься. Про новий збір вони оголосять у соцмережах телеведучої та фонду і на сайті “Твоєї Опори”.

Проект “Дім для дітей” реалізується у співпраці з радницею-уповноваженою Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дарією Герасимчук.

Читайте також:
У Тернополі запускають єдину систему подачі тепла