П’ятниця , 26.04.2024

Магнітні та верхньопривідні мішалки лабораторні

Спеціальні мішалки лабораторні використовуються науковцями для отримання ідеально однорідних сумішей. З їхньою допомогою сипучі речовини інтенсивно змішують із рідиною.

Мішалки бувають різними, яка підійде саме вашій лабораторії, залежить від матеріалів та об’ємів, з якими найчастіше необхідно буде працювати.

Різновиди лабораторних мішалок

Якщо вам потрібні лабораторні мішалки та різні вимірювальні прилади, в Символьт найширший вибір такої техніки.

Найчастіше в лабораторіях використовують магнітні та верхньопривідні мішалки.

Магнітні мішалки

Електромеханічні пристрої, які для змішування використовують обертове магнітне поле. Головна їхня перевага у відсутності безпосереднього контакту з речовиною. Такі лабораторні мішалки складаються з:

  • двигуна із механізмом для обертання;
  • електроніки для керування пристроєм і контролю обертів двигуна.

Магнітні мішалки можуть бути оснащені платформами з підігрівом. З їхньою допомогою змішують хімічні та біологічні зразки, роблять буферні розчини, змішують різні види рідин, здійснюють органічний синтез, використовують для мікротитрування та проведення різних наукових досліджень. Магнітне перемішування можна використовувати під тиском, у вакуумі, у широкому діапазоні температур.

Верхньопривідні мішалки

Ці пристрої оснащені двигуном, вони занурюють спеціальний стрижень у місткість для перемішування. Вони значно потужніші за магнітні. Верхньопривідні мішалки найчастіше використовують для хімічного та фармацевтичного синтезу, фізичного та хімічного аналізу, змішування рідин із високою в’язкістю.

Такі мішалки можуть використовуватися для перемішування великих об’ємів речовин. Для процесу змішування підходять ємності з плоским і випуклим дном.

Як вибрати лабораторну мішалку?

Щоб зробити правильний вибір, необхідно врахувати такі важливі моменти:

  1. Об’єм — магнітні мішалки використовують для створення до 20 л розчинів, а верхнопривідні — 80 л і більше.
  2. В’язкість речовини — для змішування занадто в’язких речовин краще підходять верхньопривідні мішалки.
  3. Швидкість — магнітні мішалки змішують речовини зі швидкістю від 100 об/хв, верхньопривідні — від 12 до 6000 об/хв, тож вони функціональніші.
  4. Стерильність — магнітні мішалки мінімізують імовірність забруднення речовини, верхньопривідні безпосередньо контактують із сумішшю, тому можливі непередбачувані ситуації.

Вибираючи вимірювальні прилади в SimVolt, ви неодмінно побачите в асортименті магнітні та верхньопривідні мішалки. В магазині представлено лише оригінальну техніку високої якості від відомих світових виробників.