Середа , 24.04.2024

На Тернопільщині 190 населених пунктів досі залишаються без електропостачання

Станом на 18.00 вівторка, 11 жовтня, у Тернопільській області без електропостачання залишаються близько 190 населених пунктів.

Про це під час брифінгу повідомив голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш, пише Тернополіс.

“Внаслідок вчорашніх масованих ракетних обстрілів Тернопільська область втратила деякі джерела живлення. Близько 300 населених пунктів області були знеструмлені.

Станом на зараз внаслідок обмеження по видачі потужності з резервних джерел живлення залишаються обмеженими в електропостачанні 191 населений пункт, де проживають 32 тисячі сімей”. – зазначив Володимир Труш.

Він також повідомив, що до моменту відновлення усіх джерел живлення ВАТ «Тернопільобленерго» почергово обмежуватиме електропостачання для споживачів області згідно з розроблених і погоджених графіків та погодинних вимкнень.

Держава робить все можливе, щоб якнайшвидше відновити електропостачання в усі населені пункти.

Володимир Труш також додав, що ситуація з енергопостачанням, яка склалася на Тернопільщині, не залежить ні від обленерго, ні від влади області.

Справа в тому, що в результаті вчорашніх та сьогоднішніх ракетних обстрілів було пошкоджено енергетичні об’єкти у сусідніх областях, від яких отримували живлення частину населених пунктів Тернопільщини.

Нагадаємо, внаслідок ворожих ракетних ударів вчора та сьогодні було зруйновано 4 електричні підстанції на Львівщині.

“Якщо відверто – від них нічого не лишилося”. – повідомив сьогодні голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Ці чотири підстанції відігравали дуже важливу роль не тільки в постачанні електроенергії у західному регіоні, а також для експорту електроенергії за кордон. Вони повністю знищені.

Максим Козицький висловив сподівання, що знову вдасться відновити постачання (без роботи підстанцій, обхідними шляхами) електроенергії та водопостачання.

Також вчора чотирма ракетами було пошкоджено Бурштинську ТЕС, від якої отримували постачання кілька населених пунктів на заході Тернопільщини.

За інформацією користувачів соцмереж, вчора та сьогодні було відсутнє електропостачання у селах колишніх Козівського, Зборівського та Підгаєцького районів. Втім, цей перелік районів не повний.

Читайте також:
У Львові під час повітряної тривоги пролунали вибухи