П’ятниця , 19.04.2024

На Тернопільщині колишня депутатка сільської ради отримала 150 годин громадських робіт

150 годин громадських робіт присудили на Збаражчині екс-депутатці за неподання декларації після припинення депутатства. Жінка пішла на угоду з прокуратурою.

Про це йдеться у вироку Збаразького районного суду. Фігурантка справи – з середньою освітою, одружена, працює  поваром у закладі харчування у Тернополі, раніше не судима.

Як випливає із обвинувального акту, у 2015 році обвинувачена стала депутаткою Максимівської сільської ради Збаразького району. Відповідно до законодавства, вона  була зобов’язана подати  наступного року після припинення діяльності декларацію за минулий рік.

Тобто, до квітня 2021 вона мала подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік.  Однак отримавши повідомлення про це від НАЗК, так і не виконала свого обов’язку.

Такі дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ст.366-3 КК України, як за ознаками умисного неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції».

Під час досудового слідства фігурнатка пішла на угоду про визнання з прокуратурою, яку суд у липні 2022 і затвердив. Він визнав обвинувачену винуватою у вчиненні згадуваного порушення та присудив узгоджене покарання – 150 годин громадських робіт  з позбавленням права обіймати посади пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування строком на один рік.

Вирок нещодавно набрав законної сили.

Читайте також:
На Тернопільщині заступник голови ОТГ попався на хабарі у розмірі 22000 гривень