Четвер , 25.04.2024

Тютюн Serbetli: особливості та правила вибору

Відразу потрібно сказати про основну перевагу цього тютюну – це його жаростійкість і велика кількість сиропу, що дозволяє зробити кожен кальян смачним, димним та приємним.

тютюн Щербетлі

При цьому тютюн для кальяну Serbetli практично не гірчить та легко готується. Він ідеально підходить як любителям, так і новачкам у справі.

Часто тютюн Щербетлі порівнюють із такими ж популярними турецькими марками, як Al Fakher та Nakhla. Але в цій трійці він давно утримує лідерство та вважається найкращим.

Особливості виробництва

Виробництво продукції почалося далекого 2005 року однією турецькою компанією під назвою Serbetli Ltd. Ця фірма була розташована у місті Трабзон. На початку тютюн став популярним у себе на батьківщині, а вже пізніше прославився за її межами. При цьому довгий час Serbetli не ввозили до України. Якщо хтось хотів його придбати, доводилося добре постаратися.

Сьогодні ситуація з продукцією торговельної марки покращилася. У 2010-х роках тютюн почав поступово потрапляти на ринки Європи та СНД, сьогодні його купують багато любителів кальянів.

Суміші для кальяну Serbetli виготовляється із тютюнового листа Virginia Gold з якісною селекцією. Виробник відбирає найбільші та найякісніші листи. Головна відмінна риса міксів – це їх просочення, яке готується за допомогою натурального меду. Своєю чергою мед нейтралізує гіркоту при курінні та придає кожному смаку ніжніший та приємніший відтінок.

Склад продукції

«Щербетлі» за правом вважається легким тютюном, у ньому міститься від 1 до 3 % нікотину. Також можна помітити, що в ньому немає жодної ознаки хімічних відтінків. Для виробництва тютюну, як ми зазначали раніше, використовується лише якісна сировина з додаванням унікальних ароматизаторів.

Нарізаний лист крупно, але через просочення його можна легко подрібнити. До складу Serbetli, крім тютюнового листа та меду, входять:

  • патока;
  • гліцерин;
  • ароматичні домішки натурального походження.

Саме через це суміші відрізняються димністю, а також зберігають свої смакові властивості протягом усього періоду тління.

Також, як зазначалося вище, «Щербетлі» – жаростійка продукція, тому спалити її повністю досить складно. Але якщо зробити це вдалося, то відновити кальян легко. Варто його продути та знизити температурний режим.

Як відрізнити підробку

Оскільки тютюн для кальяну Serbetli вважається популярним, його вже давно почали підробляти. Тому завжди варто звертати увагу на те, який товар ви купуєте в магазині, щоб не натрапити на продукцію низької якості.

Різницю між підробкою і оригіналом можна відчути вже тактильно: захисна плівка в основі картонної упаковки повинна щільно прилягати, оскільки у неоригіналів там повітряний простір.

Основа пакунку в оригіналу зроблена зі щільного картону з використанням якісного друку, у підробки завжди є похибки в графіці та немає градієнта на верхній частині, що відгинається. Щоб зняти плівку, виробник постарався й зробив язичок дугоподібної форми, у підробок він відсутній або виконаний неякісно.

Коли ви заглядаєте всередину та розглядаєте герметичний пакет з тютюном, тут теж легко відрізнити оригінал від підробки. Спайка у сертифікованого продукту зигзагоподібна з рівними зубчиками, у підробки ж зубчиків немає. Іноді вони мають хаотичну форму. У самого пакування не повинно бути багато повітряного простору, якщо пакет щільний – це ознака підробленого тютюну.