Четвер , 25.04.2024

У Тернополі п’яний студент на “Шкоді” зніс п’ять секцій металевої огорожі

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Фото ілюстративне

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 23 квітня цього року у Тернополі на вулиці Вербицького. Близько 17.30 в районі новобудов водій автомобіля “Шкода Октавія” проявив неуважність та допустив наїзд на огородження, встановлене вздовж тротуару.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження, а також було пошкоджено п’ять секцій металевого огородження.

Окрім того виявилося, що винуватець аварії перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився на місці події. Результат – 1,23 проміле, що в 6 разів вище допустимої норми і це вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій “Шкоди”, студент одного з тернопільських університетів, свою провину визнав.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Шкода Октавія” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Тернопільщині зіткнулися трактор і легковик. Троє людей травмовано