П’ятниця , 19.04.2024

Як отримати посвідчення водія категорії D в Україні?

Сьогодні мати свій автомобіль – геть не розкіш, а звичайна необхідність. Особливо, зважаючи на все більші відстані, які слід долати, та цінність часу.

автошкола

Адже не дарма кажуть, що час – це гроші. Тим паче той, який можна провести з рідними та близькими.

І якщо купити автомобіль зараз не проблема, то отримати посвідчення водія – ще той квест, зважаючи на змінені суворі правила. Власне, тут і виникає питання, яка автошкола у Дніпрі найкраща та які особливості навчання. Про це ми сьогодні й поговоримо.

Особливості отримання водійського посвідчення

Ще донедавна отримати або оновити водійське посвідчення не було проблемою. Проте вже від липня 2022 року процедуру суттєво ускладнили, зробивши її в кілька етапів.

Так, тепер, щоб отримати посвідчення водія, необхідно:

  1. Пройти теоретичні навчання у школі.
  2. Здати іспит в МВС.
  3. Пройти практичну підготовку в школі.
  4. У школі скласти практичний іспит.
  5. Здати практичний іспит у центрі МВС.

Важливо: всі п’ять етапів підготовки потрібно проходити для отримання кожної з категорій! Отримувати кілька категорій водіння одночасно наразі неможливо!

Важливо: при здачі іспитів на отримання категорії Д, тобто на право кермувати автобусом, кандидат повинен вже мати водійську категорію В та понад рік стажу їзди за кермом.

Як вибрати автошколу

Вибір автошколи має велике значення при отриманні всіх необхідних знань. Особливо, якщо це стосується отримання так званих «вузькопрофільних» категорій, зокрема й Д.

Тому, маючи бажання отримати право кермувати автобусом та обираючи автошколу, слід відштовхуватися від наступних критеріїв:

  • наявності відповідної ліцензії;
  • кваліфікованого штату працівників, зокрема, практичних інструкторів;
  • наявності відповідних видів навчального автотранспорту, в даному випадку – автобусів.

Саме тут на допомогу приходить автошкола Проспект зі всією інформацією, розміщеною на сайті https://avtoshkola.dp.ua/uk/katehoriia-d/. Серед переваг автошколи:

  1. Багаторічний досвід роботи.
  2. Висококваліфіковані інструктори.
  3. Наявність всіх нормативних актів та ліцензій.
  4. Щорічне підтвердження кваліфікації.
  5. Відповідність виданих документів всім видозміненим законам.
  6. Приємні ціни для клієнтів.

Як бачимо, сьогодні отримати посвідчення водія – навіть додати до вже готового нову категорію – дещо складніше. Навчання та здача іспитів проходить у п’ять етапів та потребує детальної підготовки. Саме в останньому на допомогу приходить автошкола Проспект.