Вівторок , 23.04.2024

Як зберегти велосипед від крадіжки?

Якщо ви полюбляєте пересуватися містом на велосипеді або просто вам до вподоби велосипедний спорт, то рано чи пізно настане момент, коли вам потрібно буде залишити залізного коня без нагляду.

А це ставить його під загрозу викрадення. На жаль, але така ймовірність існує. Тому варто подбати про профілактичні міри для безпеки вашого велосипеду.

Стаття підготовлена магазином “Велосклад”.

Вам варто придбати велосипедний замок, а краще двох різних типів. Це дійсно може унеможливити його крадіжку або і зовсім відбити бажання у крадія чинити спробу крадіжки. Тож давайте розберемо, які замки для велобайків бувають і які є найефективнішими:

  1. Бугельний або U-lock

Цей вид замка являється найефективнішим і може бути достатньо надійним, якщо ви не маєте можливості встановити два різни замки. Бугельний замок достатньо важкий. Щоб зламати його, крадіям доведеться добре попрацювати. Але для того їм знадобляться великі та гучні інструменти, що може привернути увагу перехожих. Щоб зменшити вірогідність зламу, обирайте U-подібний замок, який залишить мінімум простору між ним та місцем кріплення велосипеда.

  1. Ланцюговий замок

Один із найпопулярніших видів замків, який також відрізняється високою надійністю. Він може відкриватися за допомогою коду або ключа. Ідеальний розмір зрізу ланцюга складає 6-8 мм. Таким замком можна кріпити одночасно декілька велосипедів.

  1. Тросовий замок

Хоча цей замок має маленьку вагу і дуже зручний в використанні, однак ми не радимо використовувати його окремо від інших варіантів. Він дуже легко може бути зламаним. Ідеальним варіантом буде використання такого замка із іншим типом, наприклад, із скобою.

  1. Сегментний замок

Це інноваційний та достатньо ефективний тип захисту вашого велосипеда. Такий замок складається із жорстких пластин, які між собою з’єднанні рухомими шарнірами і поєднує в собі характеристики бугельного та ланцюгового замків.

Обирайте замок для вашого велосипеду, виходячи із ваших потреб. А якщо у вас залишилися питання, то ми чекаємо вас за адресою м. Київ, проспект Вацлава Гавела, 18 (ТК «Відрадний»). Наші спеціалісти з радістю проконсультують вас та підберуть ідеальний варіант замка для вашого транспорту.