П’ятниця , 29.03.2024

Чому варто захистити екран смартфона загартованим склом?

Ми використовуємо смартфони у багатьох повсякденних справах: як реєстратор, автомобільну навігацію, музичний плеєр або мобільний кінотеатр.

Останні моделі телефонів характеризуються дедалі більш тонкою структурою. Вся передня панель покривається склом, завдяки чому пристрій набуває стильного та модного дизайну. Однак достатньо одного удару об землю, щоб на поверхні екрана утворилося павутиння з тріщин. Вартість відновлення або заміни екрана може виявитися дорогою процедурою. Саме тому варто оснастити екран смартфона загартованим склом із цього каталогу https://www.aks.ua/uk/catalog/zashitnue-stekla-dla-mobilnogo-telefona/ . Сучасні технології дозволяють зробити захисне покриття практично невидимим для ока. Завдяки доброму захисту можна не боятися, що гострі предмети або піщинки пошкодять поверхню екрану. Скло поглинає силу удару, зберігаючи тендітний елемент смартфона.

У чому різниця між загартованим склом та захисною плівкою?

 Захисна плівка, в першу чергу, тонша за скло. Завдяки своїй еластичності таке покриття ідеально підходить для вигинів та заокруглених країв. Недоліками захисної плівки є менша міцність та складність установки.

 Загартоване скло – твердий та стійкий до ударів матеріал, який може захистити екран від будь-яких механічних пошкоджень. Встановити скло на телефон дуже просто і з цим впорається навіть новачок.

Як встановити захисне скло на телефон?

Наклеїти скло на телефон – заняття нескладне, але воно потребує концентрації та правильної підготовки пристрою. Те, що потрібно для складання, зазвичай вже входить у комплект, що надається виробником. Ключовими елементами є дві серветки: волога та суха. Багато виробників також додають в набір скребок, що допомагає позбутися від бульбашок повітря, наклейки, що позиціонують, і листи Dust-Fix для безпечного збору окремих волосків або пилку.

 Алгоритм установки наступний:

  • ретельно протріть екран вологою тканиною, а особливо краєчки та кути, 
  • використовуйте суху тканину для видалення пилу, крихітних ворсинок та іншого сміття,
  • перевірте поверхню на наявність відбитків пальців,
  • зніміть захисний шар зі скла і прикладіть аксесуар точно до екрану,
  • натисніть на центр загартованого скла, щоб клей рівномірно поширився по поверхні,
  • використовуйте ракель, щоб позбутися бульбашок повітря,
  • після завершення процесу зніміть другий шар захисту.

Відтепер екран смартфону захищений від подряпин та інших пошкоджень. Якщо ви вирішили з часом поміняти скло, то просто акуратно підтягніть його за край.