Вівторок , 19.03.2024

Понад два проміле: у Смиківцях п’яний водій “Опеля” з’їхав у кювет

У селі Смиківці, що поблизу Тернополя, нетверезий водій автомобіля “Опель Віваро” створив аварійну обстановку, змусивши водія вантажівки різко гальмувати. При цьому сам порушник аби уникнути зіткнення з’їхав у кювет.

Як зазначається у матеріалах судової справи, випадок трапився 1 квітня цього року на автодорозі Стрий – Ізварине. Ввечері, близько 21.00, у селі Смиківці водій автомобіля “Опель Віваро” не надав переваги водієві вантажівки “МАН”, який рухався головною дорогою, і таким чином створив аварійну обстановку.

Аби уникнути зіткнення водій вантажівки був змушений різко гальмувати та змінити напрямок руху. А водій “Опеля”, уникаючи зіткнення, з’їхав у кювет.

На місце події прибули патрульні поліцейські і виявили, що водій, який створив аварійну ситуацію, перебуває у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився на місці події. Драгер показав результат 2,16 проміле, що майже в 11 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій “Опеля” з отриманим результатом погодився, від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ч. 5 ст. 122 КУпАП (порушення, що спричинило створення аварійної обстановки) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу.

Водій автомобіля “Опель Віваро” не визнав своєї провини, про що подав відповідне клопотання на адресу суду. Мовляв, нема достатніх доказів вчинення ним порушення.

Втім, дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозаписи з місця події, суд прийшов до висновку, що поліцейські зібрали достатньо доказів, які підтверджують провину особи, що притягується до відповідальності.

Отож, у підсумку Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Опель Віваро” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу. Однак Апеляційний суд не задовольнив її, залишивши постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також:
У Тернополі водій “Фіату” збив жінку на пішохідному переході