П’ятниця , 29.03.2024

У Франківську водій-наркоман заробив 51000 грн штрафу

Свіжі новини Прикарпаття: Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 28 лютого цього року в Івано-Франківську. Ввечері, близько 17.00, на вулиці Івасюка правоохоронці зупинили водія автомобіля “Фольксваген Гольф”, який перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник в установленому законом порядку відмовився у присутності двох свідків, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Цей водій двічі впродовж року уже притягувався до відповідальності за ст. 130 КУпАП.

Тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засідання водій чотири рази не з’явився, тому врешті решт справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Гольф” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Зараз санкція ч. 3 ст. 130 КУпАП також передбачає безоплатне вилучення транспортного засобу правопорушника, але суд не застосував цього покарання, бо автомобіль “Фольксваген Гольф” належить іншій особі. Постанова суду нещодавно набрала законної сили.