Четвер , 25.04.2024

У Франківську водій за п’яну їзду отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто

Свіжі новини Прикарпаття: Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

авто конфіскація

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 2 березня цього року в Івано-Франківську. Ввечері, близько 21.00, на вулиці Юності працівники поліції зупинили водія автомобіля “Mercedes Benz”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій в установленому законом порядку відмовився у присутності двох свідків, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху. Також цей водій двічі впродовж року уже притягувався до відповідальності за ст. 130 КУпАП.

Відтак, на порушника склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Мерседесу” не з’явився, причини неявки не повідомив, клопотань про відкладення розгляду справи не подавав. За таких обставин суд розглянув матеріали справи без присутності на засіданні особи, що притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Mercedes Benz” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років і з конфіскацією транспортного засобу, який є у власності порушника. Постанова суду уже набрала законної сили.