П’ятниця , 29.03.2024

У Калуші водій “Хонди” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у нетверезому стані.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 15 червня 2022 року у місті Калуші. На вулиці Хіміків працівники поліції зупинили водія автомобіля “Honda CR-V”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки наркотичного сп’яніння: порушення мови, почервоніння очей, розширені зіниці очей, які не реагують на світло.

Від проходження огляд на стан сп’яніння водій відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Вказаний водій раніше уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій “Хонди” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Honda CR-V” визнати винним у вчиненні інкримінованого адміністративного порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Калуші судили водія, який у стані сп’яніння збив велосипедиста і втік з місця аварії