Четвер , 28.03.2024

У Тернополі п’яний водій в’їхав у шлагбаум та бетонні блоки. Що йому за це було?

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 10 березня цього року у Тернополі. Близько 16.30, на вулиці Котляревського (неподалік від приміщення патрульної поліції –ред.) водій автомобіля “Шевроле Авео” не вибрав безпечної швидкості руху та допустив наїзд на бетонний блок.

У результаті ДТП транспортний засіб і бетонний блок отримали ушкодження.

Окрім того, через кілька хвилин цей же водій на цій же вулиці допустив наїзд на шлагбаум (металевий трос), внаслідок чого автомобіль і трос отримали пошкодження.

Як виявилося згодом, водій перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд проводився на місці події. Алкотестер показав 1,26 проміле, що в 6 разів вище допустимої норми.

На порушника склали чотири адміністративні протоколи: два протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), а також за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Шевроле” визнав свою провину тільки у нетверезому кермуванні. Заявив, що не залишав місця ДТП, а тільки перемістив авто на кілька метрів, або воно не створювало перешкод на час складання адмінматеріалів. Також заявив, що внаслідок зіткнення було пошкоджено лише його автомобіль, бетонний блок та шлагбаум (металевий трос) не зазнали пошкоджень, тобто факт порушення ст. 124 КУпАП відсутній.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що водій вчинив лише одну ДТП, а не дві, оскільки пошкодження зазнав тільки металевий трос, а також прийшов до висновку, що водій не залишав місця події.

Відтак, суд постановив водія автомобіля визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У центрі Тернополя п’яний водій не зумів виїхати з парковки і побив два автомобілі